0

Waar is de WC?

Jan Beukema
28 april 2016

Jan Beukema fotografeert tijdens reizen informatie over wc’s in alle soorten en maten. Het draait altijd om twee vragen: wáár is de wc en wat is 'de mannen' en wat is 'de vrouwen'? Zou je denken. De recente discussie over de omstreden "WC-wet" echter, illustreert dat ook iets schijnbaar eenvoudigs als een WC-bordje genuanceerder ligt - inmiddels verschijnen her en der nieuwe 'Transgender'- of 'All gender'-bordjes. Lees meer

“Op onze reizen is het inmiddels een fotothema geworden – begonnen met de eerste ‘wc-foto’ uit Finland. De laatste jaren zijn het vooral foto’s van een WC waarbij het woord en/of symbool van ‘Man’ en ‘Vrouw’ samen te zien zijn. Dat werd steeds meer een ‘eis’. Hoewel er natuurlijk uitzonderingen zijn, zoals het prachtige man- en vrouw-symbool in Oman en op Bonaire.”

Jan Beukema

Jan Beukema

GIS-medewerker

"if you don't go, you don't know" stond bij een infokantoortje ergens in Thailand (1996). Reizen is voor ons: ontdekken, proeven, ruiken, luisteren; Nieuwsgierigheid en belangstelling in andere een cultuur, religie, natuur en gewoonten. Ik reis sinds 1985 actief rond de wereld, vanaf 1992 samen met Saskia. De foto van mij is een tekening gemaakt door een Manga-sneltekenaar tijdens het lantaarn-festival in Nagasaki, 16-02-2011 (koud!).